Badajoz

A l’agost a Badajoz la temperatura mitjana és de 25,9ºC i la pluja apareix menys d’un dia. El clima és mediterrani, així que prepara’t per un estiu perfecte i només preocupa’t de no cremar-la pell si és molt blanca.

Aquesta petita ciutat és preciosa i la seva història mil·lenària fa evident la barreja de moltes cultures, llengües i religions. Això la fa el lloc més adequat perquè un congrés esperantista hi tingui lloc. L’arquitectura, la quantitat de museus públics i la gastronomia són molt bons arguments per convèncer la gent per gaudir de la bellíssima ciutat, tot i que no sigui tan coneguda com altres ciutats més grans d’Espanya. Per la seva situació fronterera amb Portugal, moltes batalles al llarg de la història pres el terreny com paisatge, cosa que ha influït en el caràcter de la zona. De la mateixa manera ho ha fet el riu Guadiana, que banya els camps on s’hi troben oliveres i vinyes.

Pensa, ¿on podràs visitar muralles que expliquen històries, descobrir la barreja de la cultura jueva, cristiana i musulmana i gaudir de la festa mentre parles esperanto? La resposta és Badajoz, una tranquil·la ciutat de més de 150.000 habitants. Des de la muntanya podràs trobar la Plaza Alta per després caminar per l‘Alcazaba, entrar a la catedral de Sant Joan Baptista o o ascendir una torre des d’on veure tota la ciutat. La seva ciutadella és la més gran d’Europa i envolta molts llocs on divertir-se a la nit, prendre un cafè o seure a gaudir del riu.

Si ara tens encara més ganes de llegir sobre la ciutat o sobre la regió, fes clic per llegir els seus articles a la Viquipèdia.