Informació útil

Idiomes: L’idioma oficial és l’espanyol i encara que Badajoz està al costat de Portugal, poca gent parla portuguès i et serà difícil trobar persones amb qui parlar en anglès.

Què portar: El clima és càlid i molt possiblement no vegis aigua caure del cel durant l’IJK. Aixi que no t’oblidis de portar banyador i protegir la pell del sol. A la residència tindràs roba de llit, ergo allà no et caldrà sac de dormir. Per al Festival de les Cultures i les Llengües porta menjar, beguda i roba típica del teu país o països d’origen i residència per a compartir-los amb els altres participants.

Horaris: Comparat amb altres països europeus, els horaris comencen i acaben més tard. Per exemple els dos centres comercials més propers obren de 10:00 a 22:00. Normalment mengem cap a les 14:00 i anem a sopar a les 21:00. Si vols sortir de festa, fàcilment trobaràs bars oberts fins a les 4:00 i fins i tot algun fins a les 8:00.

Diferències culturals: Cada persona té els seus propis costums i idees. Algunes són compartides, altres no i altres les crearem en conjunt. L’IJK és un dels espais de major respecte en el món i ens enorgullim d’aquesta tradició. A Esperantujo t’esperem amb els braços oberts, així que vés amb el mateix esperit. Sigues tolerant, aprèn dels altres, i els altres aprendrem de tu.

Discapacitats: En el món de l’Esperanto generar igualtat és important. Per això volem que els espais estiguin adaptats a totes les persones perquè totes els gaudeixin i ningú hagi de preocupar-se per incomoditats o incapacitats. Així, si necessites qualsevol cosa perquè la situació sigui així o hi ha alguna cosa que et preocupa, contacta l’equip de l’IJK per evitar que després hi hagi qualsevol problema.

Malaltia: Tant de bo res no passi però millor evitar que curar. Així que, encara que ho dubtem, informa’t si necessites vacunar-te d’alguna cosa i apunta’t que l’hospital més proper és a només 1,6 quilòmetres del congrés: Hospital Infanta Cristina, Av. de Elvas, s/n, 06080 Badajoz.

Llocs importants: Esperem que només passin coses bones durant l’IJK però com tot pot passar, heus aquí informació sobre altres llocs importants per, si hi necessites anar, saber sobre ells:

Números d’interès: 

  • Taxis: +34 924 243101
  • Emergències: 112
  • Equip de l’IJK: +34 628 426442 (Carlos) y +34 655 967188 (Krishna)

Visats i cartes d’invitació: Per entrar a Espanya, depenent del teu passaport necessitaràs o no un visat i una carta d’invitació. Informa’t i, si necessites una carta d’invitació, indica-ho en el formulari d’inscripció. També pots escriure a la responsable de visats de l’equip de l’IJK a la direcció kinz@protonmail.com.

Inclusió: És el nostre desig que l’experiència de tots i totes sigui agradable i sense cap tipus de molèstia amb independència del sexe, identitat de gènere i la seva expressió, orientació sexual, discapacitat, aspecte físic, dimensió corporal, origen, edat o religió. No tolerarem que es molesti a cap participant de cap manera. Aquelles persones que greument incompleixin aquesta regla seran expulsades de l’IJK. Pots llegir la nostra política sobre aquest tema aquí.