La història de l’IJK

L’IJK passa un cop a l’any, cada cop en un país diferent, i cada IJK dura una mica més d’una setmana. En aquests congressos organitzem debats, concerts, presentacions, excursions, formació, esport…
La primera edició va tenir lloc a Groet, Països Baixos, durant l’estiu de 1938. La celebració s’ha repetit anualment excepte els anys 1940 fins 1946 per culpa de la Segona Guerra Mundial. Es tracta d’un esdeveniment que té lloc a l’estiu de l’hemisferi nord, en els mesos de juliol i agost. La dates concretes varien segons quan se celebra el Congrés Universal d’Esperanto, que és l’esdeveniment esperantista més gran, seguit del nostre congrés. Entre els símbols del congrés tenim la bandera de l’IJK, que aglutina els logotips dels IJK de cada any .

Es tracta d’un esdeveniment que ha tingut lloc en tots els continents, fet esdevingut ja a la Península Ibèrica el 1968 a Tarragona. En aquella 24a edició, hi van participar només 130 persones, però en els nostres congressos hi han arribat a participar 1034 persones. Actualment, quan es realitza a Europa, al voltant de 300 persones de tot el món s’uneixen a l’esdeveniment.